Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София

Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ срещу снеговалежите в София. Работата на терен не е спирала и продължава и в момента поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка от ниските температури и снегонавявания.

Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършват във всички 24 райони на Столична община, като приоритетно се почистват всички трасета, по които се движи обществения транспорт и основни улици в кварталите. Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Извършват се обработки срещу заледяване и на вътрешно-квартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“ и др.

С цел извършване на обработки временно се затварят планинските пътища в
Природен парк Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. Обработките в планината се изпълняват с опесъчаване.

Градският транспорт се движи и изпълнява маршрутите си.

Почистват се пространствата при спирките на обществения транспрот и подходите към пешеходните подлези.

Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и извършват обходи на място.

Напомняме на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *